De musici

Julija Hartig, viool

Julija Hartig werd in 1972 in Joegoslavië geboren en kreeg haar eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd. Als jong talent won ze verschillende prijzen. Julija studeerde viool aan de Academie van de Kunsten in Novi Sad (Joegoslavië). Nadat ze deze opleiding had afgesloten, kreeg ze een aanstelling als assistent van haar voormalige docent E.A. Chugaeva aan hetzelfde conservatorium.

Sinds 1994 woont Julija in Nederland. Ze studeerde verder aan het Rotterdams Conservatorium bij Ilya Grubert en aan het Utrechts Conservatorium bij K. Wataya, waar ze ze cum laude afstudeerde. Julija soleert regelmatig met verschillende orkesten, zoals het Radio Kamer Filharmonie, Radio Symfonie Orkest van Belgrado en St. Georges Strings. Julija is verbonden als eerste violiste aan Radio Filharmonisch Orkest en is lid van meerdere kamermuziek ensembles zoals het Duo Hartig-Broekhans, The Hungry Gods, Roctet, Trio BeAms en Ensemble Rei. Zij is een van de musici van SPLENDOR en Coinitiator van collectief LUDWIG.

Julija Hartig bespeelt een viool van Jean-Baptiste Vuillaume, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. http://www.julijahartig.com

Alexej
Alexej Pevzner, viool (foto: Rene Knoop)

Alexej Pevzner werd in 1972 in Moskou geboren. Onder leiding van zijn vader begon hij op zesjarige leeftijd viool te spelen. Later kreeg hij les aan de beroemde “Gnessin Muziekschool” en aan het Muziek College van het Conservatorium van Moskou.

Sinds 1990 woont hij in Nederland, waar hij zijn vioolopleiding voltooide aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Daarna studeerde hij orkestdirectie aan het Conservatorium van Maastricht. Sinds 1994 is Alexej Pevzner werkzaam bij Het Gelders Orkest in de functie van 2e concertmeester. Daarnaast treedt hij regelmatig op met diverse ensembles, zowel in de rol van violist als dirigent.

 

Eirini Stratigopoulou, altviool

Eirini Stratigopoulou speelt zowel baroque als modern altviool. Zij werkt met vele Nederlandse orkesten en ensembles samen, zoals het Bach Orchetsra of the Netherlands, het Noord Nederlands Orkest, Philharmonie Zuidnederland, het Gelders Orkest, het Nederlands Philharmonisch e.a. Daarnaast is zij ook een bevlogen kamermusicus en lid van het Ensemble Rei.

In haar geboorte-stad Athene begon ze op 6-jarige leeftijd aan haar muzikale reis. Na het behalen van haar Diploma aan het Conservatorium van Athene studeerde zij verder bij Matthias Maurer aan de “Hochschule für musik” in Graz, Oostenrijk. Zij heeft zowel in Griekenland als in Oostenrijk met vele orkesten en ensembles meegewerkt en in verschillende kamermuziek formaties gespeeld.

Sarah Walder, cello (foto: Rene Knoop)

Sarah Walder is een veelgevraagde solo gambiste bij passies en oratoria. Ze treedt de laatste jaren vaak op met haar eigen soloprogramma, met eigen werk voor cello en loop-station. In 2016 stichtte ze The Arizona Project, waarmee ze probeert klassieke muziek dichter bij het dagelijkse leven van mensen te brengen. Op het gebied van lage en historische strijkinstrumenten bespeelt Sarah een hele range, van Middeleeuws tot 21e eeuws: vedel, viola(s) da gamba, barok cello, klassieke cello en moderne cello (inclusief elektronica!).

Sarah groeide op in de woestijnen en bergen van Arizona. Zij studeerde cello en historische uitvoeringspraktijken op viola da gamba met Catharina Meints aan het Oberlin Conservatory in Ohio, waar ze in 1992 cum laude afstudeerde. Daarna studeerde ze barok cello met J. ter Linden en violone met M. Urquhart aan het Koninklijke Conservatorium Den Haag. In 2012 haalde Sarah haar diploma fysiotherapie van Avans Hogeschool Breda.

Aristotelis Potamianos, contrabas (foto: Janneke Roelofs)

Aristotelis Potamianos is sinds 1998 de solobassist van het Gelders Orkest. Als free-lancer heeft hij met vele Nederlandse orkesten en ensembles meegewerkt, zoals het KCO, het Rotterdams Philharmonisch, het Radio Filharmonisch , Asko/Schönberg e.a. Hij speelt graag kamermuziek in alle mogelijke combinaties en genres. Naast Het Ensemble Rei is hij lid van Het Gelders Contrabas Ensemble en het avant-garde ensemble “The Hungry Gods”.

Aristotelis is in Athene geboren, waar hij ook aan zijn muzikale opleiding begon: hij heeft aan het Conservatorium van Athene contrabas gestudeerd. Na zijn afstuderen in 1992 zette hij zijn studie voort aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1997 afstudeerde. Gedurende zijn studietijd, heeft hij van verschillende beroemde bassisten masterclasses en/of privélessen gehad: Todor Toshev, Thomas Martin, Jean-Marc Rollez.

In verschillende kamermuziekprojecten heeft hij met internationale top-musici zoals P. Badura-Skoda, P. Plavner, B. Gorzynska, M. Maurer, R. Moog en Y. Chang Cho en het Mozart Piano Quartet samengewerkt. Aristotelis bespeelt een contrabas van Adolfa Berretta, aan hem ter beschikking gesteld door het Stichting Mecenaat van HGO.

http://www.aristotelis-potamianos.com